Ontdek wondermooi Lillo tijdens het Scheldefestival

Ontdek wondermooi Lillo tijdens het Scheldefestival

Lillo is altijd een tripje waard. Maar op zondag 1 oktober zet het pittoreske havenplekje al haar troeven extra in de kijker, voor jong en oud. Bezoekers mogen zich verwachten aan muziek, circus, theater, gegidste rondleidingen en ontdekking van tal van bezienswaardigheden. Dit gratis familiefestival heeft echt voor iedereen, wat in petto.

Jonas Winterland zet de ochtend goed in met een uniek concert in het intieme kerkje van Lillo. Close Opera brengt een mix van opera, musical, cabaret en chanson. Theaterliefhebbers halen hun hart op tijdens de voorstellingen ‘De ramp van Corvilain’ en ‘Het panopticum van Lillo’. Kleine en grote circusfans laten zich dan weer verwonderen door ‘Duo Diesel’, met acrobaat Tonny Mulder en jongleur/koorddanser Marco Bonisimo of door ‘The Daparro Brothers’, die tal van circusdisciplines demonstreren.

Zelf liever actief? Bezoek dan molen De Eenhoorn of het Poldermuseum. Zij zetten de deuren wagenwijd open. Vogelliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens een vogelspeurtocht met Begijn Le Bleu.

Voor een hapje en drankje kan je terecht bij de plaatselijke horeca: Taverne ‘t Pleintje (Havenmarkt) en café De Schelde (Tolhuisstraat) verwelkomen de dorstige en hongerige bezoekers.

Het volledige programma, de gratis voorstellingen, ticket- en mobiliteitsinformatie vind je op www.scheldefestivallillo.be.


Er staan een aantal foto's van eerdere edities in deze mediagalerij. Die zijn enkel bedoeld voor gebruik door de pers. Gelieve copyright te vermelden.

Rudi Sempels districtsschepen voor cultuur & erfgoed, evenementen, publiek domein, milieu, waterhuishouding, decentralisatie, lokaal sociaal beleid
An Theunis communicatieverantwoordelijke, district Berendrecht-Zandvliet-Lillo

 

Over District Berendrecht-Zandvliet-Lillo

Berendrecht-Zandvliet-Lillo is één van de 9 districten van de stad Antwerpen. 

In deze newsroom vind je de persberichten die district Berendrecht-Zandvliet-Lillo uitstuurt. 

Op www.berendrechtzandvlietlillo.be lees je meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, stadsmakers enzovoort).

Volg district Berendrecht-Zandvliet-Lillo ook op Facebook en Instagram.

District Berendrecht-Zandvliet-Lillo
Antwerpsebaan 140
2040 Berendrecht