Zandvlietse kermis met koersen en trail

Zandvlietse kermis met koersen en trail

Van zondag 9 juli tot en met zondag 16 juli is het kermis op de Botermarkt in Zandvliet. Op zondag 9 en 11 juli gaan er twee wielerwedstrijden door en op zondag 16 april is het Zandvliet Trail. Bussen van De Lijn volgen dan een omleiding.

Op zondag 9 juli gaat om 15 uur het clubkampioenschap van de Polderklievers door met start aan café Noordland in Zandvliet. Tevens is het 60 jaar geleden dat polderwielrenner Frans Brands de 18de etappe won van de Ronde van Frankrijk. Deze gebeurtenis zet het district graag in de kijker.

Tijdens het clubkampioenschap van de Polderklievers kunnen supporters de mobiele tentoonstelling ontdekken over Frans Brands met oude foto's, wielertruitjes en enkele andere materialen. In café Noordland blijft de tentoonstelling nog een tijdje te bekijken.

Op het einde van augustus, tijdens de kermis en koers in Berendrecht, zal de tentoonstelling bij café Berendrecht Sport bekeken kunnen worden. Plaatselijke wielrenners Paul Jaspers en Werner Van De Zande zullen op 5 juli de rit van Chamounix naar Lons-le-Saunier die Frans Brands won, als eerbetoon rijden.

Op dinsdag 11 juli strijden lokale wielerploegen tegen elkaar voor het goede doel tijdens de Polderkoers met een hart. De wielerwedstrijd vertrekt om 19 uur aan café Noordland in Zandvliet.

Op zondag 16 juli vindt de Zandvliet Trail plaats. Wandelaars en lopers kunnen een recreatief parcours volgen door de Zandvlietse horeca en andere bijzondere locaties. De startplaats is aan de Botermarkt om 15 uur. Een toer is 2,5 kilometer. Deelnemers doen zoveel toertjes als ze zelf willen en dienen zich voor 9 juli in te schrijven via https://zandvliettrail.be/

Bus X70, sneldienst van De Lijn, volgt tijdens deze 3 evenementen een omleiding. Op zondag 9 en 16 juli vanaf aanvang tot einde dienst. Op dinsdag 11 juli vanaf 17 uur tot einde dienst.

RICHTING ZANDVLIET

 • Normale reisweg tot Zoutestraat, rechts Zandvlietse Dorpstraat, rechts Antwerpsebaan en verder de normale reisweg.
 • Niet bediende haltes: Bakkerstraat, Dorp, Aakstraat en Antwerpsebaan.
 • Vervanghaltes in Zandvlietse Dorpstraat, ter hoogte van:
  • Zoutestraat
  • IJzerenwegstraat
  • Antwerpsebaan

RICHTING ANTWERPEN

 • Normale reisweg tot Antwerpsebaan - links Zandvlietse Dorpstraat - links Zoutestraat en verder de normale reisweg.
 • Niet bediende haltes: Bakkerstraat, Dorp, Aakstraat en Antwerpsebaan.
 • Vervanghaltes in Zandvlietse Dorpstraat, ter hoogte van:
  • Zoutestraat
  • IJzerenwegstraat
  • Antwerpsebaan
Rudi Sempels districtsschepen voor cultuur & erfgoed, evenementen, publiek domein, milieu, waterhuishouding, decentralisatie, lokaal sociaal beleid
Sandra Suykerbuyk districtsschepen bevoegd voor mobiliteit & verkeer, senioren, lokale economie, dierenwelzijn, groen, markten & foren, lokaal sociaal beleid
Liesbeth Sleymer communicatieverantwoordelijke district Berendrecht-Zandvliet-Lillo

 

 

Over District Berendrecht-Zandvliet-Lillo

Berendrecht-Zandvliet-Lillo is één van de 9 districten van de stad Antwerpen. 

In deze newsroom vind je de persberichten die district Berendrecht-Zandvliet-Lillo uitstuurt. 

Op www.berendrechtzandvlietlillo.be lees je meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, stadsmakers enzovoort).

Volg district Berendrecht-Zandvliet-Lillo ook op Facebook en Instagram.

District Berendrecht-Zandvliet-Lillo
Antwerpsebaan 140
2040 Berendrecht