Zandvliets kerkorgel viert 50e verjaardag

Zandvliets kerkorgel viert 50e verjaardag

De Sint-Gertrudiskerk (Spaansemolenstraat 1, Zandvliet) kreeg in 1973 een nieuw orgel. De 50e verjaardag viert district Berendrecht-Zandvliet-Lillo op zondag 14 mei om 14 uur met een multimediaal concert met 3 organisten en het kerkkoor.

Voor dit unieke concert draaien de kerkstoelen voor één keer richting het orgel. Zo kunnen bezoekers de organisten tijdens hun concert aan het werk kunnen zien via een live projectie van camerabeelden.

De vaste organiste Gretel Beyers brengt samen met het kerkkoor enkele liederen. Gastorganisten zijn Emmanuel Van Kerckhoven, organist in de Carolus Borromeus- en Sint-Norbertuskerk, en zijn vader Staf, beiden vertrouwd met het Zandvlietse orgel. Na het optreden is er een drankje voorzien.

Voor meer informatie en aankoop tickets (6 euro VVK, 8 euro kassa) kunnen bezoekers terecht op www.vrijetijdscentrumdeschelde.be.

Rudi Sempels districtsschepen voor cultuur & erfgoed, evenementen, publiek domein, milieu, waterhuishouding, decentralisatie, lokaal sociaal beleid
An Theunis communicatieverantwoordelijke, district Berendrecht-Zandvliet-Lillo

 

 

 

Over District Berendrecht-Zandvliet-Lillo

Berendrecht-Zandvliet-Lillo is één van de 9 districten van de stad Antwerpen. 

In deze newsroom vind je de persberichten die district Berendrecht-Zandvliet-Lillo uitstuurt. 

Op www.berendrechtzandvlietlillo.be lees je meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, stadsmakers enzovoort).

Volg district Berendrecht-Zandvliet-Lillo ook op Facebook en Instagram.

District Berendrecht-Zandvliet-Lillo
Antwerpsebaan 140
2040 Berendrecht