Toelichting kerncentrale Doel tijdens raadscommissie

Toelichting kerncentrale Doel tijdens raadscommissie

Tijdens de raadscommissie van 21 mei gaat er een toelichting door over de ontmanteling en uitbatingsverlenging van de kerncentrale van Doel. Bewoners zijn welkom om deze presentatie bij te wonen.

In maart 2022 besliste de Belgische regering om de uitbating van 2 kerncentrales, Doel 4 en Tihange 3, met tien jaar te verlengen. Daartoe werden in 2023 veel en lange onderhandelingen tussen de regering en ENGIE gevoerd die in december hebben geleid tot een finaal akkoord. De teams in de kerncentrale van Doel bereiden zich nu al maximaal voor op een veilige en professionele aanpak van alle vereiste activiteiten in het kader van deze uitbatingsverlenging.

Daarnaast wordt er in Doel 3 en Tihange 2, de kerncentrales die ondertussen uit dienst zijn genomen, hard gewerkt aan de voorbereiding van de ontmanteling. In 2025 zullen ook de centrales Doel 1 & 2 en Tihange 1 definitief stilgelegd worden.

De Belgische kerncentrales staan voor bijzonder grote uitdagingen. Bewoners zijn welkom op de raadscommissie waar de aanpak van de ontmanteling en de verlenging wordt toegelicht door Koen Van Beveren, directeur Operations Kerncentrale Doel.

Meer info

Dinsdag 21 mei om 20 uur
​Districtshuis Berendrecht, Antwerpsebaan 140, Berendrecht

 

Over District Berendrecht-Zandvliet-Lillo

Berendrecht-Zandvliet-Lillo is één van de 9 districten van de stad Antwerpen. 

In deze newsroom vind je de persberichten die district Berendrecht-Zandvliet-Lillo uitstuurt. 

Op www.berendrechtzandvlietlillo.be lees je meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, stadsmakers enzovoort).

Volg district Berendrecht-Zandvliet-Lillo ook op Facebook en Instagram.

District Berendrecht-Zandvliet-Lillo
Antwerpsebaan 140
2040 Berendrecht