Pop-up markten op vrijdag in Zandvliet

Het district wil graag de wekelijkse markt in Zandvliet aantrekkelijker maken voor bezoekers en standhouders.

Berendrecht-Zandvliet-Lillo heeft een kleine en sympathieke markt die een aanvulling biedt op het winkelaanbod. Uniek is dat dit de enige lokale markt is met een fietshersteldienst. Daarnaast is de markt ook een plek waar bewoners elkaar ontmoeten en bij kunnen praten.

Steeds meer mensen kopen artikelen online. Vooral via grote aanbieders, maar ook kleinere ondernemers bieden steeds meer producten en diensten online aan. Ook in ons district zijn er lokale ondernemers die een eigen webshop hebben en allerlei producten aanbieden. ​

Om deze lokale handelaars mee in de kijker te zetten, wil het district hen in 2023 de kans geven om zich op de wekelijkse markt voor te stellen. Dit zal steeds gebeuren tijdens vakanties of bij speciale gelegenheden. Dit jaar gaat de pop-up marktdag door op vrijdag 30 december 2022. In 2023 zullen er 12 pop-up marktdagen doorgaan. De data worden ​ afgesproken in samenspraak met de geïnteresseerde ondernemers en marktkramers.

Op vrijdag 11 november deed het district een eerste test en namen er 2 lokale ondernemers deel: QL Jewels (https://www.instagram.com/ql.jewels/ uit Berendrecht en Carl Theuns van CyDraLe Brouwerij uit Zandvliet (https://www.facebook.com/CyDraLe/).

Geïnteresseerde ondernemers die graag deelnemen aan de pop-up markten, mogen contact opnemen met het district via district.berendrechtzandvlietlillo@antwerpen.be.

Om in aanmerking te komen als handelaar zijn er enkele voorwaarden:

-          Verkoop via webshop

-          Verkoop via homeparties of beurzen

-          Geen eigen winkelpand hebben

-          Startende ondernemer

Liesbeth Sleymer communicatieverantwoordelijke district Berendrecht-Zandvliet-Lillo
Sandra Suykerbuyk districtsschepen bevoegd voor mobiliteit & verkeer, senioren, lokale economie, dierenwelzijn, groen, markten & foren, lokaal sociaal beleid

 

Over District Berendrecht-Zandvliet-Lillo

Berendrecht-Zandvliet-Lillo is één van de 9 districten van de stad Antwerpen. 

In deze newsroom vind je de persberichten die district Berendrecht-Zandvliet-Lillo uitstuurt. 

Op www.berendrechtzandvlietlillo.be lees je meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, stadsmakers enzovoort).

Volg district Berendrecht-Zandvliet-Lillo ook op Facebook en Instagram.

District Berendrecht-Zandvliet-Lillo
Antwerpsebaan 140
2040 Berendrecht