Skip to Content

Persuitnodiging: district plant 170.000 tulpenbollen voor Tulpenpluk 2023

Op woensdag 16 november plant district Berendrecht-Zandvliet-Lillo 170.000 tulpenbollen in verschillende kleuren en soorten voor de zesde tulpenpluk die plaatsvindt in het voorjaar van 2023. De pers is welkom om het (machinale) planten te bekijken, vanaf 10 uur op het tulpenveld aan het Booswegske in Berendrecht, ter hoogte van de Bomenbank.

De tulpen, die volgroeid zullen zijn tegen voorjaar 2023, worden in het fagetum, de beukencollectie van de Bomenbank, aangeplant. Op de evenementenweide naast het fagetum vindt in het voorjaar van 2023 de Tulpenpluk plaats. De juiste datum van de Tulpenpluk is afhankelijk van de weersomstandigheden en nu nog niet gekend.

Om de tulpenbollen aan te kopen en te planten, betaalt het district 15.350 euro.

Tot midden vorige eeuw was de Tulpenpluk in de voormalige polderdorpen een bedrijfstak en vond er een kermisgebeuren plaats naar aanleiding van de oogst. District Berendrecht-Zandvliet-Lillo en de stad Antwerpen willen dit erfgoed graag in stand houden en organiseren daarom elke 2 jaar een Tulpenpluk. In het voorjaar van 2023 kunnen alle bezoekers een gratis bosje tulpen gaan plukken tijdens het oogstfeest.

Els van Doesburg schepen bevoegd voor wonen, groen, dierenwelzijn, stads- en buurtonderhoud, en gezondheids- en seniorenzorg
Carl Geeraerts districtsburgemeester
Sandra Suykerbuyk districtsschepen bevoegd voor mobiliteit & verkeer, senioren, lokale economie, dierenwelzijn, groen, markten & foren, lokaal sociaal beleid
Liesbeth Sleymer communicatieverantwoordelijke district Berendrecht-Zandvliet-Lillo

 

Over District Berendrecht-Zandvliet-Lillo

Berendrecht-Zandvliet-Lillo is één van de 9 districten van de stad Antwerpen. 

In deze newsroom vind je de persberichten die district Berendrecht-Zandvliet-Lillo uitstuurt. 

Op www.berendrechtzandvlietlillo.be lees je meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, stadsmakers enzovoort).

Volg district Berendrecht-Zandvliet-Lillo ook op Facebook en Instagram.

District Berendrecht-Zandvliet-Lillo
Antwerpsebaan 140
2040 Berendrecht