Kennismaking met Kati Heck over nieuw publiek kunstwerk

Kennismaking met Kati Heck over nieuw publiek kunstwerk

District Berendrecht-Zandvliet-Lillo wil meer kunstwerken in de openbare ruimte. Het werkt daarvoor samen met lokale en nationale kunstenaars, die verschillende stijlen van kunstwerken ontwerpen, steeds met een project op maat van het district. Na ‘Het DNA van de Polder’ van Albert De Vree en ‘- Release...’ van Sergio De Beuckelaer en het lopende project van Zandvlietenaar Wesley Vanreusel is het de beurt aan Kati Heck. 

Kati is in Duitsland geboren en woont in Pulle. Ze studeerde schilderkunst aan de Antwerpse academie. Haar kunstwerken vind je terug in enkele internationale musea in de Verenigde Staten, Frankrijk, Nederland en België. Dichter bij huis kan je ze zien in het M HKA en Middelheimmuseum in Antwerpen. Heck maakt kleurrijke en speelse schilderijen, sculpturen en installaties. Kunst in de Stad selecteerde haar om een voorstel te maken voor een publiek kunstwerk aan het nieuw aangelegde pleintje aan de Bosstraat/Steenovenstraat. 

De kunstenares wil graag weten wat er in Berendrecht-Zandvliet-Lillo leeft. Zo kreeg ze de antwoorden van een online bewonersenquête uit 2022 over kunstwerken in het district. Ook is ze zelf op verkenning gegaan in de Polderdorpen. Ze maakt op dinsdag 12 september om 20 uur graag kennis met geïnteresseerde bewoners in de foyer van vrijetijdscentrum De Schelde. Ze vertelt er meer over haar eigen kunstwerken en beantwoordt vragen van bewoners. 

Na deze kennismakingsavond gaat Kati aan de slag met het ontwerp voor het nieuwe kunstwerk. Haar ontwerpvoorstel zal ze vervolgens aan Kunst in de Stad en het districtscollege ter goedkeuring voorleggen. De productie en plaatsing van dit vierde districtskunstwerk zal in de loop van 2024 plaatsvinden. Deze kunstopdracht wordt gerealiseerd door de stedelijke kunst- en erfgoedwerking Kunst in de Stad met de steun van de Vlaamse overheid.

Rudi Sempels districtsschepen voor cultuur & erfgoed, evenementen, publiek domein, milieu, waterhuishouding, decentralisatie, lokaal sociaal beleid
An Theunis communicatieverantwoordelijke, district Berendrecht-Zandvliet-Lillo

 

Over District Berendrecht-Zandvliet-Lillo

Berendrecht-Zandvliet-Lillo is één van de 9 districten van de stad Antwerpen. 

In deze newsroom vind je de persberichten die district Berendrecht-Zandvliet-Lillo uitstuurt. 

Op www.berendrechtzandvlietlillo.be lees je meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, stadsmakers enzovoort).

Volg district Berendrecht-Zandvliet-Lillo ook op Facebook en Instagram.

District Berendrecht-Zandvliet-Lillo
Antwerpsebaan 140
2040 Berendrecht