IJspiste en winterdorp op de Solftplaats in Berendrecht

IJspiste en winterdorp op de Solftplaats in Berendrecht

Vanaf vrijdag 8 december tot en met zondag 7 januari verandert de Solftplaats in Berendrecht in een gezellig overdekt winterdorp met een ijspiste, kraampjes en sfeervolle animatie.

De Winter Wonder Weken gaan van start op vrijdag 8 december. De schaatspiste opent om 16 uur en van 19.30 tot 22.30 uur zorgt discobar Amigos voor een spetterend openingsfeest.

Bezoekers kunnen 4 weken lang de 300m² grote overdekte ijspiste verkennen. Rondom de schaatsbaan is het gezellig kuieren langs sfeervolle kraampjes, bemand door verenigingen uit het district. Zij bieden allerlei lekkers aan. Het district werkt voor de uitbating van de ijspiste en de dranktoog samen met een private partner.

Activiteiten op en rond de ijspiste

Tijdens de Winter Wonder Weken worden er op en rond de schaatsbaan allerlei extra activiteiten georganiseerd. Zo kunnen bezoekers op verschillende dagen de kerstman ontmoeten, Disney-figuren begroeten en is er live muziek. (Lokaal) DJ-talent zorgt elke vrijdag- en zaterdagavond voor een leuke sfeer. ​Nieuw dit jaar is de openluchtkerstmarkt op zondag 17 december op de Solftplaats. Dan bieden lokale ondernemers tussen 12 en 17 uur hun producten aan.

Ook in de Sint-Gertrudiskerk in Zandvliet blijft de wintersfeer behouden met een (uitverkocht) kerstconcert van Udo, Sandra Kim en Garry Hagger op zondag 10 december.

Samen het nieuwe jaar vieren

Het winterdorp is ook de locatie van de jaarlijkse nieuwjaarsdrink. Het district nodigt op zondag 7 januari alle inwoners uit om samen het glas te heffen op het nieuwe jaar. Elke inwoner krijgt 2 gratis drankbonnen aangeboden en kinderen tot en met 12 jaar schaatsen die dag gratis op de ijspiste.

Praktische info

Bezoekers komen best zoveel als mogelijk met de fiets naar de Solftplaats. Auto's kunnen parkeren op de buurtparking aan Berendrecht Sport in de Monnikenhofstraat.

Alle info over de activiteiten, openingsuren, prijzen en de aanwezige verenigingen tijdens de Winter Wonder Weken is terug te vinden op www.winterwonderweken.be.

Liesbeth Sleymer communicatieverantwoordelijke district Berendrecht-Zandvliet-Lillo
Carl Geeraerts districtsburgemeester
Rudi Sempels districtsschepen voor cultuur & erfgoed, evenementen, publiek domein, milieu, waterhuishouding, decentralisatie, lokaal sociaal beleid

 

 

Over District Berendrecht-Zandvliet-Lillo

Berendrecht-Zandvliet-Lillo is één van de 9 districten van de stad Antwerpen. 

In deze newsroom vind je de persberichten die district Berendrecht-Zandvliet-Lillo uitstuurt. 

Op www.berendrechtzandvlietlillo.be lees je meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, stadsmakers enzovoort).

Volg district Berendrecht-Zandvliet-Lillo ook op Facebook en Instagram.

District Berendrecht-Zandvliet-Lillo
Antwerpsebaan 140
2040 Berendrecht