Heraanleg kruispunt Noordland-Conterscherp

District Berendrecht-Zandvliet-Lillo voert werken uit in Noordland. De werken starten op dinsdag 28 november en duren tot vrijdag 22 december.

Ter hoogte van Noordland-Conterscherp wordt een verhoogd kruispunt aangelegd en worden de voetpaden vernieuwd. Op het kruispunt Noordland-Conterscherp wordt een verkeersplateau aangelegd om de overgang tussen de zone 30 en zone 50 te markeren. Het voetpad wordt breder ter hoogte van huisnummer 25.

Aannemer Verbruggen verwijdert het asfalt op het kruispunt en vernieuwt de voetpaden in grijze klinkers. Daarna plaatst de aannemer de sinussen en legt hij het verhoogd kruispunt aan in zwarte klinkers.

Er worden fietssuggestiestroken aangelegd ten noorden van het verkeersplateau tot aan de start van de zone 70. Deze asfalteringswerken zullen doorgaan in de eerste week van maart.

Er wordt een omleiding voorzien voor het doorgaand verkeer. Het éénrichtingsverkeer in de Conterscherp, ter hoogte van de Zuidhavendijk en in Noordland, wordt opgeheven.

Liesbeth Sleymer communicatieverantwoordelijke district Berendrecht-Zandvliet-Lillo
Rudi Sempels districtsschepen voor cultuur & erfgoed, evenementen, publiek domein, milieu, waterhuishouding, decentralisatie, lokaal sociaal beleid
Sandra Suykerbuyk districtsschepen bevoegd voor mobiliteit & verkeer, senioren, lokale economie, dierenwelzijn, groen, markten & foren, lokaal sociaal beleid

 

Over District Berendrecht-Zandvliet-Lillo

Berendrecht-Zandvliet-Lillo is één van de 9 districten van de stad Antwerpen. 

In deze newsroom vind je de persberichten die district Berendrecht-Zandvliet-Lillo uitstuurt. 

Op www.berendrechtzandvlietlillo.be lees je meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, stadsmakers enzovoort).

Volg district Berendrecht-Zandvliet-Lillo ook op Facebook en Instagram.

District Berendrecht-Zandvliet-Lillo
Antwerpsebaan 140
2040 Berendrecht