Skip to Content
Heraanleg Bosstraat: kruispunt met Monnikenhofstraat afgesloten

Heraanleg Bosstraat: kruispunt met Monnikenhofstraat afgesloten

Vanaf maandag 29 november start de heraanleg van de Bosstraat. Hierdoor zal het kruispunt Bosstraat – Monnikenhofstraat tot en met eind januari afgesloten zijn voor het verkeer. De werken in de Bosstraat zullen tot september 2022 duren.

District Berendrecht-Zandvliet-Lillo vernieuwt de Bosstraat in samenwerking met Water-link en Aquafin. De riolering wordt vervangen door een gescheiden stelsel. De voetpaden en de straat worden volledig aangepakt.

Fase 1

In fase 1 werkt de aannemer in de Bosstraat vanaf de Monnikenhofstraat tot voor het kruispunt met de Kapelstraat. Deze fase duurt tot en met mei 2022.

 • Vanaf maandag 29 november tot en met vrijdag 28 januari 2022 is het kruispunt Monnikenhofstraat – Bosstraat – Kruisbos afgesloten voor het verkeer.
 • In de Bosstraat wordt vanaf de Monnikenhofstraat richting de Kapelstraat de hoofdriolering aangelegd.
 • Het éénrichtingsverkeer wordt opgeheven in de Bergenhoeve, aan de overzijde van de Bergenhoeve in de zijstraat van de Bosstraat en in de Monnikenhofstraat (zijstraat van de Bosstraat).

Omleidingen

Er kan geen verkeer door de Bosstraat rijden. Het doorgaand verkeer volgt de omleiding via de Steenovenstraat en de Antwerpsebaan.

Bussen van De Lijn volgen vanaf maandag 29 november tot en met vrijdag 28 januari een omleiding:

 • Richting Antwerpen: normale reisweg tot Dorpstraat – rechtdoor Dorpstraat – links Schouwvegerstraat – links Antwerpsebaan – rechts Cecilianenstraat – links Franciscanenstraat – rechts Dominicanenstraat – rechts Kruisbos – links Predikherenbos – rechts Monnikenhofstraat en verder de normale reisweg.
 • Richting Zandvliet: normale reisweg tot Monnikenhofstraat – links Predikherenbos - rechts Kruisbos – rechts Dominicanenstraat – links Franciscanenstraat – rechts Cecilianenstraat – links Antwerpsebaan – rechts Schouwvegerstraat – rechts Dorpstraat en verder de normale reisweg.
 • Er worden vervanghaltes voorzien in het Kruisbos en de Dorpstraat ter hoogte van de Solftplaats.

Fase 2

Fase 2 loopt vanaf de Kapelstraat (inclusief kruispunt) tot en met de Steenovenstraat. Deze start einde maart 2022 en loopt tot september 2022.

 • De aannemer legt de hoofdriolering aan vanaf de Kapelstraat richting Steenovenstraat.
 • Vanaf einde april tot en met juni 2022 zal het kruispunt van de Bosstraat en de Steenovenstraat, inclusief de rotonde, afgesloten zijn.
 • Het éénrichtingsverkeer wordt opgeheven in de Kapelstraat en in de Monnikenhofstraat, zijstraat van de Bosstraat.

Vanaf einde maart 2022 tot en met mei 2022 werkt de aannemer zowel in het eerste als in het tweede gedeelte van de straat:

 • Het eerste gedeelte van de Bosstraat, vanaf de Monnikenhofstraat tot de Kapelstraat, wordt afgewerkt. De voetpaden, het asfalt en de parkeerstroken worden aangelegd, enkel de toplaag asfalt nog niet.
 • In het tweede gedeelte, vanaf de Kapelstraat tot de Steenovenstraat, voert de aannemer de rioleringswerken uit.
Story image

Meer info

Liesbeth Sleymer communicatieverantwoordelijke district Berendrecht-Zandvliet-Lillo

Verantwoordelijke schepen

Rudi Sempels districtsschepen voor cultuur & erfgoed, evenementen, publiek domein, milieu, waterhuishouding, decentralisatie, lokaal sociaal beleid

 

Over District Berendrecht-Zandvliet-Lillo

Berendrecht-Zandvliet-Lillo is één van de 9 districten van de stad Antwerpen. 

In deze newsroom vind je de persberichten die district Berendrecht-Zandvliet-Lillo uitstuurt. 

Op www.berendrechtzandvlietlillo.be lees je meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, stadsmakers enzovoort).

Volg district Berendrecht-Zandvliet-Lillo ook op Facebook en Instagram.

District Berendrecht-Zandvliet-Lillo
Antwerpsebaan 140
2040 Berendrecht