Skip to Content
Berendrechtse Buitenmolen viert 200-jarig bestaan met familiefeest

Berendrechtse Buitenmolen viert 200-jarig bestaan met familiefeest

Al sinds 1822 draaien de wieken van de Buitenmolen in Berendrecht. Deze 200ste verjaardag gaat niet onopgemerkt voorbij en wordt gevierd met een groots molenfeest. Op zondag 15 mei is iedereen vanaf 12 uur welkom om bij de Buitenmolen te genieten van ambachten, livemuziek, kinderanimatie, eten & drinken en een molenwandeling.

Feestprogramma

Het terrein rond de Buitenmolen wordt voor 1 dag een gezellige marktplaats. Naast kramen met vers bereide en lokale producten zijn leden van vzw Blidscap aanwezig om feestvierders hun traditionele ambachten te tonen. Om 12.30 uur wordt het feest officieel geopend met een verjaardagsspeech van districtsschepen voor cultuur Rudi Sempels en een concert van Willen Is Kunnen.

Op de weide bij de Buitenmolen spelen folkgroepen Twalseree, Naragonia quartet en Novar livemuziek om op te dansen of naar te luisteren vanop het nabije terras. Voor kinderen is er een aparte speelzone met strobalen en kinderanimatie. En alle leeftijden zijn welkom op de dansinitiatie van Frisse Folk.

Ontdek de poldermolens

Bij deze feestelijkheden wordt ook het verleden niet vergeten. Een themaroute van 8 km, te volgen op papier of via een smartphone, brengt wandelaars langs plekken in het district die te maken hebben met de vele verdwenen molens van de polderdorpen. Bezoekers kunnen op het molenfeest ook gratis een unieke postkaartenset verkrijgen die de geschiedenis van de Buitenmolen illustreert. En je kan de hele dag de Buitenmolen bezoeken. Elk uur geeft molenaar Jorn daarbij een persoonlijke rondleiding.

Tekenwedstrijd voor kinderen

Via de kleuter- en lagere scholen van het district werden kleurplaten verdeeld onder de kinderen. Zij tekenden en kleurden de molen van hun dromen. Per leerjaar wordt een winnaar gekozen die een lekkere prijs wint. De prijsuitreiking van de tekenwedstrijd zal plaatsvinden tijdens het molenfeest.

Praktisch

  • zondag 15 mei, doorlopend van 12 tot 19 uur, drank- en eetkramen blijven langer open
  • meer info: https://www.vrijetijdscentrumdeschelde.be/feestbuitenmolen
  • Locatie: Buitenmolen, Zandvlietsesteenweg 1b, 2040 Berendrecht
  • Er wordt een parkeerplek voorzien voor fietsers en mindermobielen op de parking van Sereni De Polder, Zandweg 1. Andere auto’s kunnen parkeren aan de sporthal, Zandweg 4.

 

Liesbeth Sleymer communicatieverantwoordelijke district Berendrecht-Zandvliet-Lillo

 

Rudi Sempels districtsschepen voor cultuur & erfgoed, evenementen, publiek domein, milieu, waterhuishouding, decentralisatie, lokaal sociaal beleid

 

Over District Berendrecht-Zandvliet-Lillo

Berendrecht-Zandvliet-Lillo is één van de 9 districten van de stad Antwerpen. 

In deze newsroom vind je de persberichten die district Berendrecht-Zandvliet-Lillo uitstuurt. 

Op www.berendrechtzandvlietlillo.be lees je meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, stadsmakers enzovoort).

Volg district Berendrecht-Zandvliet-Lillo ook op Facebook en Instagram.

District Berendrecht-Zandvliet-Lillo
Antwerpsebaan 140
2040 Berendrecht