Skip to Content
300m² schaatsplezier in Berendrecht-Zandvliet-Lillo

300m² schaatsplezier in Berendrecht-Zandvliet-Lillo

Vanaf vrijdag 17 december tot en met zondag 9 januari verandert de Botermarkt in Zandvliet in een winterdorp met een ijspiste, kraampjes en sfeervolle animatie.

De WinterWonderWeken gaan van start op vrijdag 17 december om 18 uur met een mooi openingsfeest. Centraal staat de schaatsbaan met natuurijs. De Deurnese schaatsvereniging L2SK8 mag als eerste het beste van zichzelf met een demonstratie. De koperblazers van T-Trio leuken het feest op met live kerstmuziek en ook de kerstman is aanwezig.

Daarna is het de beurt aan de bezoekers om de 300m² grote ijspiste te verkennen. Drie weken lang kan er geschaatst worden. Rondom de schaatsbaan is het gezellig kuieren langs sfeervolle kraampjes, bemand door verenigingen uit het district. Zij bieden allerlei hapjes, spelletjes en kerstartikelen aan.

Feesten met de kerstman

Tijdens de WinterWonderWeken worden er op en rond de schaatsbaan allerlei extra activiteiten georganiseerd. Zo kunnen bezoekers op verschillende dagen de kerstman ontmoeten, Disney-figuren begroeten en een straattheater of mini-poppenkast meemaken.

Op andere locaties in Zandvliet blijft de wintersfeer behouden, met onder meer een kerstconcert van Paul Michiels in de Sint-Gertrudiskerk en de kerstfilm 'De familie Claus' in vrijetijdscentrum De Schelde.

Samen het nieuwe jaar vieren

Het winterdorp is ook de locatie van de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Het district nodigt op zondag 9 januari alle inwoners uit om samen het glas te heffen op het nieuwe jaar. Elke inwoner krijgt 2 gratis drankconsumpties aangeboden en kinderen schaatsen die dag gratis op de ijspiste.

Aandacht voor veiligheid

Om alles veilig te laten doorgaan gelden er verschillende coronamaatregelen. Zo zullen er maximum 200 personen tegelijkertijd worden toegelaten in het winterdorp en moeten bezoekers vanaf 12 jaar en 2 maanden een geldig Covid Safe Ticket voorleggen. Er geldt ook een algemene mondmaskerplicht vanaf 6 jaar.

Uitgebreide info over alle activiteiten tijdens de WinterWonderWeken is terug te vinden op www.winterwonderweken.be.

Liesbeth Sleymer communicatieverantwoordelijke district Berendrecht-Zandvliet-Lillo
Carl Geeraerts districtsburgemeester
Rudi Sempels districtsschepen voor cultuur & erfgoed, evenementen, publiek domein, milieu, waterhuishouding, decentralisatie, lokaal sociaal beleid

 

Over District Berendrecht-Zandvliet-Lillo

Berendrecht-Zandvliet-Lillo is één van de 9 districten van de stad Antwerpen. 

In deze newsroom vind je de persberichten die district Berendrecht-Zandvliet-Lillo uitstuurt. 

Op www.berendrechtzandvlietlillo.be lees je meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, stadsmakers enzovoort).

Volg district Berendrecht-Zandvliet-Lillo ook op Facebook en Instagram.

District Berendrecht-Zandvliet-Lillo
Antwerpsebaan 140
2040 Berendrecht